L’oli d’oliva verge extra és, com molts altres aliments de la nostra gastronomia, un “ésser viu”, que evoluciona amb el temps i que si no es conserva en les perfectes condicions pot “envellir”, i en aquest cas, malament. És per això, que cal tenir en compte una sèrie d’aspectes a l’hora d’adquirir i de conservar el més preuat dels nostres ingredients de la dieta mediterrània: l’oli d’oliva verge extra.
En Olis Bargalló sempre hem tingut en compte aquest aspecte, i continuarem tenint-lo ara, en la denominada “nova normalitat”.
Però abans de continuar cal tenir clar que els principals enemics de l’oli d’oliva verge extra són:

Per això, és tan important l’envàs, però també el lloc on es conservarà l’oli, ja que fer-ho de la manera incorrecta pot espatllar les qualitats organolèptiques de l’OOVE.

La llum
Una vegada elaborat, l’oli es manté en dipòsits opacs d’acer inoxidable on la incidència de la llum és nul·la. I una vegada envasat, cal mantenir les condicions d’opacitat per a conservar en perfectes condicions el AOVE. Així doncs, en Olis Bargalló utilitzem vidres foscos, fins i tot opacs, així com bateguis d’alumini, per a evitar al màxim que la llum faci malbé el nostre producte.
La temperatura
És un dels agents externs que més espatlla l’oli. Qui no té l’ampolla d’oli en els fogons de la cuina exposada a la calor dels fogons? L’oli és un producte inestable i la temperatura elevada catalitza els processos oxidatius. El resultat és la pèrdua dels atributs sensorials i de les qualitats organolèptiques que caracteritzen l’oli. A més temperatura, l’oli tendeix al seu enranciment. Per això, conservar-ho a un temperatura fins i tot baixa (l’ideal seria en neveres de vins, a 12-14 °C) seria l’ideal.
L’oxigen
Efectivament, el contacte amb l’oxigen “empitjora l’oli”. També és un dels motius pels quals, els envasos més grans són més beneficiosos per a l’oli, ja que menys quantitat d’oli entra en contacte amb l’oli. Però també, cal tenir en compte que, en el moment en què obrim o comencem una ampolla d’oli, aquest comença a oxidar-se, sobretot, si no està tancat hermèticament.
Per tot això, per a controlar millor “els enemics externs” del nostre oli d’oliva verge extra podem recomanar que:

En aquest sentit, és important que desestimem els formats de *monodosis d’oli d’oliva verge extra, ja que no són envasos que conservin correctament l’oli d’oliva verge extra, a més de contribuir a la despesa de plàstics i, per tant, al mal al medi ambient.

 

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_empty_space height=”32px”][vc_separator type=”normal” position=”center” color=”#649632″ border_style=”solid”][vc_empty_space height=”32px”][vc_column_text]

Últimes notícies

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”32px”][latest_post type=”boxes” number_of_columns=”4″ order_by=”date” order=”DESC” display_category=”0″ display_date=”1″ display_comments=”0″ display_like=”0″ display_share=”0″ display_author=”0″ category=”noticies” text_length=”0″][/vc_column][/vc_row]