De tots és conegut i sabut que l’oli d’oliva verge extra és un dels aliments de la dieta mediterrània més saludables. És per això que, segurament, no serà necessari que et donem excuses perquè ho triïs, però mai està de més donar-te més motius (i a més, saludables) pels quals voldràs sempre triar i prendre oli d’oliva verge extra (OOVE).

I és que, ara més que mai, sabem que hem de cuidar-nos, que la nostra salut és el més important, per això, que una bona alimentació i la ingesta dels aliments més saludables i funcionals és la millor opció.

Aquí van els deu motius que hem triat en Olis Bargalló, encara que segur que hi ha molts més, perquè et reafirmis en la idea que la millor opció és sempre la de triar un oli d’oliva verge extra.

  1. L’OOVE és bo per al cervell, especialment per als majors. Segons una recerca realitzada pel Consell Nacional de Recerca d’Itàlia (CNR) i la Universitat de la Tuscia, un component de l’oli d’oliva verge extra, l’hidroxitirosol, juga un important paper neuronal antienveliment “in vivo”, reportant efectes beneficis, especialment en les persones majors. Els resultats d’aquest estudi han estat publicats en “Faseb Journal”.
  2. L’OOVE millora la nostra esperança de vida. Sí, és un autèntic elixir de la vida, com ja et comptem en aquest mateix blog. Però és una idea avalada per científics. De fet, un equip d’investigadors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Minnesota (els Estats Units), ha descobert recentment que l’oli d’oliva verge extra podria ser clau per a millorar l’esperança de vida i mitigar les malalties relacionades amb l’envelliment, segons un estudi publicat recentment en Molecular Cell.
  3. L’OOVE manté les seves propietats saludables quan s’usa per a cuinar. Una recerca ha constatat que l’OOVE manté els nivells d’antioxidants considerats saludables quan s’utilitza en la cuina, per exemple, per a saltar.
  4. La Dieta Mediterrània rica en OOVE pot ajudar a preservar la funció cognitiva. Segons una anàlisi recent de les dades de dos estudis sobre malalties oculars, l’adherència a la Dieta Mediterrània, rica en verdures, grans integrals, peix i oli d’oliva verge extra, es correlaciona amb una major funció cognitiva, per la qual cosa els factors dietètics també semblen exercir un paper en la disminució de la deterioració cognitiva.
  5. El consum d’OOVE ajuda al fet que els pacients amb fibromiàlgia redueixin el risc de malalties cardiovasculars. Així ho han conclòs els investigadors de les universitats de Jaén i Granada. Una de les seves recerques ha demostrat que el consum d’oli d’oliva té propietats antitrombòtiques i antiinflamatòries en pacients amb *fibromilagia, millorant els valors de diversos marcadors de risc cardiovascular.
  6. Els beneficis de la Dieta Mediterrània rica en OOVE en l’embaràs. Endocrinólogos de l’Hospital Clínic Sant Carles han demostrat que seguir una Dieta Mediterrània enriquida amb oli d’oliva verge extra i festucs durant l’embaràs millora la salut de les gestants i dels nens en els seus dos primers anys de vida, reduint el risc d’ingressos hospitalaris fins a un 25%, segons l’estudi realitzat sobre més de 700 nens i publicat en la revista científica Journal of Clinical Medicine.
  7. L’OOVE i la prevenció del càncer colorectal. Una recerca realitzada per científics del Departament de Ciències de la Salut de la Universitat de Jaén (UJA) i del Centre d’Estudis Avançats en Olivar i Oli d’Oliva de la UJA ha demostrat que les dietes altes en greix d’oli d’oliva verge extra causen un canvi en la flora bacteriana intestinal que es relaciona amb la prevenció del càncer colorectal.
  8. L’OOVE ajuda als atletes d’alt rendiment. Un estudi nacional liderat per investigadors del Campus de Sòria de la Universitat de Valladolid (Raïm) suggereix que determinats aliments com l’oli d’oliva contribuirien a evitar situacions de risc per als atletes en proves tan exigents com una marató.
  9. L’oli d’oliva verge extra picual sense filtrar té efectes antihipertensius. Una recerca publicada en Clinical Nutrition, duta a terme pel grup d’Antioxidants de l’Estació Experimental del Zaidín (EEZ-CSIC) de Granada en col·laboració amb investigadors de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), conclou que l’oli d’oliva verge (sense filtrar) de la varietat picual conté pèptids naturals (fragments de proteïnes) amb efecte antihipertensiu.
  10. Consumir OOVE ajuda a reduir el risc de patir un accident cardiovascular. El consum diari d’oli d’oliva verge extra pot reduir significativament la pressió arterial, un factor de risc clau per a les malalties cardiovasculars, segons un estudi dirigit per la Universitat La Trobe (Austràlia).


[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_empty_space height=”32px”][vc_separator type=”normal” position=”center” color=”#649632″ border_style=”solid”][vc_empty_space height=”32px”][vc_column_text]

Últimes notícies

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”32px”][latest_post type=”boxes” number_of_columns=”4″ order_by=”date” order=”DESC” display_category=”0″ display_date=”1″ display_comments=”0″ display_like=”0″ display_share=”0″ display_author=”0″ category=”noticies” text_length=”0″][/vc_column][/vc_row]