Cada vegada hi ha més famílies i individus preocupats pel que mengen, i sobretot, per l’origen del que mengen. Fruit d’aquesta preocupació, el mercat i l’oferta d’aliments i begudes ecològiques va dia a dia en augment. De fet, en Olis Bargalló també som sensibles a aquesta tendència, i per això, hem sumat al nostre catàleg de productes un extraordinari Oli d’Oliva Verge Extra Ecològic. Un oli que no només compleix amb els nostres requisits d’alta qualitat, sinó que també compleix amb les normes del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), autoritat pública de control encarregada d’auditar i certificar els productes agroalimentaris ecològics.

Però, segurament, t’hauràs preguntat en més d’una ocasió les diferències entre un oli d’oliva verge extra ecològic respecte al tradicional. Quins beneficis pot tenir i què ho fa tan especial? Val la pena comprar oli d’oliva ecològic? Com saber si estem comprant oli ecològic de veritat? Aquí detallarem alguns d’aquests dubtes.

Diferències i beneficis de l’oli ecològic

Per començar, una dels principals avantatges de l’oli d’oliva ecològic és el seu propi cultiu. Al no utilitzar ni pesticides ni productes químics, no només s’està respectant a la pròpia olivera, sinó que a més, s’està cuidant el medi ambient.

De fet, aquest oli d’oliva és sostenible des del cultiu de les oliveres a la seva extracció i embotellament. Cap procés afecta negativament a la terra o a l’entorn, tampoc es malbarata energia i, al no utilitzar productes químics, no es posa en perill les aigües pròximes o subterrànies de l’olivar. Així, com diem, l’impacte al medi ambient és mínim, i en aquests moments, això sí que és un gran avantatge.

Però la producció ecològica no sols afecta a la qualitat de l’olivar, també en el seu fruit. I és que, la recollida de les olives es cuida al detall, per a aconseguir els millors exemplars i aprofitar al màxim aquests fruits en l’almàssera. Així, s’aconsegueix que el seu sabor sigui més autèntic i la seva qualitat, màxima.

En aquest sentit, no obstant, cal destacar que tant un oli verge extra ecològic, com un altre tradicional (sempre que sigui verge extra) tenen els mateixos beneficis per a la salut, sent tots dos autèntics elixirs de salut.

Així mateix, tampoc té per què haver-hi una gran diferència en el sabor entre un oli d’oliva verge extra tradicional i un altre ecològic. És la climatologia, l’entorn, el tipus de cultiu (secà versus regadiu), la varietat i l’estat de maduresa de les olives o el procés d’extracció, la qual cosa determinen la seva qualitat, sabor i propietats saludables, independentment que el cultiu sigui ecològic o convencional. És per això que en Olis Bargalló ens encarreguem de seleccionar els millors olivars per a aconseguir els millors olis, de millor sabor i qualitat. Així ho fem tant en els nostres olis tradicionals, com en el nou Oli d’Oliva Verge Extra Ecològic Bargalló.

Una altra de les diferències és que l’elaboració de l’oli d’oliva verge extra ecològic comporta la recuperació de tècniques ancestrals, és a dir, de la cerca de la tradició. En molts casos es reprenen velles formes de batuda i de producció en almàssera. Això permet retornar-li la vida a edificis llarg temps abandonats i donar-los noves energies als pobles que abans produïen oli d’oliva. És, sens dubte, una aposta per recuperar el que avui jeu abandonat.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_empty_space height=”32px”][vc_separator type=”normal” position=”center” color=”#649632″ border_style=”solid”][vc_empty_space height=”32px”][vc_column_text]

Últimes notícies

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”32px”][latest_post type=”boxes” number_of_columns=”4″ order_by=”date” order=”DESC” display_category=”0″ display_date=”1″ display_comments=”0″ display_like=”0″ display_share=”0″ display_author=”0″ category=”noticies” text_length=”0″][/vc_column][/vc_row]