[vc_row][vc_column][vc_column_text] 

El 2020 va ser un any que no oblidarem, però entre totes les coses que van passar, als que ens dediquem amb món de l’oli i de l’olivera, no oblidarem que la UNESCO va declarar oficialment el  26 de novembre com Dia Mundial de l’Olivera. 

L’efemèride ja se celebrava des de feia anys, però l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) no el va declarar oficialment fins l’any passat. Aquest organisme considera l’olivera, originària del Mediterrani, com un símbol de pau, saviesa i harmonia. Però, a més a més, per a la UNESCO, l’olivera contribueix al desenvolupament econòmic i social sostenible dels pobles. Sent, a més, una font de salut i de bona nutrició. 

De fet, si algun conreu caracteritza la conca mediterrània, és el de l’olivera, un arbre originari de l’Àsia Menor perfectament adaptat al clima d’aquesta zona, resistent a les calors extremes dels estius i amb una gran varietat d’espècies. 

L’impacte econòmic de l’olivera 

La declaració del Dia Mundial de l’Olivera per part de la UNESCO també té els seus objectius econòmics, a part del reconeixement oficial. I és que, l’organisme considera que aquesta celebració “contribuirà a la protecció d’aquest arbre mil·lenari i a la preservació del seu valor perenne”. 

Les dades de la UNESCO mostren un gran impacte econòmic de l’olivera. Des del 1995 es planten de mitjana cada any entorn de 40 milions d’oliveres. El que suposa unes 154.000 hectàrees addicionals d’olivars. La producció mundial d’oli d’oliva durant la campana 2020/2021 va ser d’unes 3.086.500 tones. I d’aquesta producció mundial, a saber: Espanya és el país que major quantitat d’oli d’oliva produeix a Europa. L’Estat, de fet,  lidera la producció i comercialització. I Olis Bargalló contribueix en aquestes dades, per això, per a nosaltres la declaració del Dia Mundial de l’Olivera també és un fet molt important.  

L’olivera contra el canvi climàtic

Però l’olivera no només són números. És un conreu que ajuda a lluitar contra el canvi climàtic. Per què l’olivera combat el canvi climàtic? Perquè constitueix una barrera contra l’erosió i la desertificació.  

L’olivera captura més CO₂ de l’atmosfera del qual genera i requereix de poca aigua per a això. D’aquesta manera, té efectes positius per al medi ambient, ja que emet una menor quantitat de gasos d’efecte d’hivernacle a l’atmosfera del qual captura. 

 

I és que, l’olivera no només produeix l’oli d’oliva, el greix vegetal més saludable, l’autèntic or líquid, sinó que també el seu cultiu és beneficiós per al medi ambient. 

Així que, celebrem tots aquest 26 de novembre. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_empty_space height=”32px”][vc_separator type=”normal” position=”center” color=”#649632″ border_style=”solid”][vc_empty_space height=”32px”][vc_column_text]

Últimes notícies

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”32px”][latest_post type=”boxes” number_of_columns=”4″ order_by=”date” order=”DESC” display_category=”0″ display_date=”1″ display_comments=”0″ display_like=”0″ display_share=”0″ display_author=”0″ category=”noticies” text_length=”0″][/vc_column][/vc_row]